Från i sommar ska det gå att mobilsurfa till lokala priser på utlandsresan med sitt vanliga simkort. Men EU:s nya roamingreform ser ut att att bli en flopp. Inga utländska operatörer är intresserade av att erbjuda tjänsten till svenska kunder.

– I dagsläget har vi inga sådana avtal med någon utländsk operatör. Vi har fått någon enstaka förfrågan från utländska operatörer, men ingenting som är klart, säger Nicholas Rundbom, presstalesman på Teliasonera.

Hittills har EU pressat ner roamingpriserna mellan EU-länder med hjälp av prisregleringar. Varje sommar har de skyhöga avgifterna för att surfa med mobilen utomlands pressats ned ett snäpp genom EU-regleringarna.

Men den här sommaren slänger EU även in helt nya vapen mot roamingavgifterna. Nu från den första juli ska det gå att mobilsurfa till lokala priser utlandsresan utan att man behöver byta sim-kort.

Tanken är att svenska mobilkunder redan innan de reser iväg till ett annat EU-land, via sin svenska mobiloperatör, ska kunna köpa mobilsurfpaket i olika lokala mobiloperatörers nät. Omedelbart när man är framme på resmålet kopplas mobilen automatiskt över till den lokala operatörerns mobilsurf. Finessen är att man på det här sättet kan mobilsurfa för lokala taxor som förutsätts vara lägre än avgifterna för vanlig utlandsroaming.

Men trots detta är det högst osäkert om den nya utlandssurftjänsten kommer att kunna erbjudas till svenska mobilkunder nu vid månadsskiftet. Orsak: inte en enda utländsk operatör har visat intresse för att sälja lokala mobilsurftjänster till svenska mobilkunder.

……

—————————

Läs hela artikeln om Eu´s nya roaming regler här:

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.564351/floppvarning-for-ny-roamingmodell

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

    Archives

    All entries, chronologically...